23. června 2013

[Online hraní] První ONLINE turnaj na OCTGN! - Update 3.1


A je to tady! Milujete karetní hru Star Wars LCG a chtěli byste ukázat jak dobří jste, ale nemáte čas nebo možnost jít na celodenní turnaj? Doufám, že nejsem jediný, kdo miluje turnajovou atmosféru a jelikož se Vám v poslední době nechtělo chodit na turnaje do herny - bohužel pro nás - rozhodli jsme se uspořádat První ONLINE turnaj přes program OCTGN! Myslíte, že máte na to se stát jeho vítězem nebo se chcete jenom dobře pobavit? Pokud ano, tak neváhejte a přihlaste se!

Všechny změny v tomto článku můžete sledovat úplně dole pod odstavcem "Log".


Program OCTGN
Pro ty kteří neznají OCTGN - jedná se o program pro Windows, přes který se dají hrát různé karetní hry (MTG, LoTR, Netrunner, samozřejmě SW LCG a spousta dalších) online. Návod a odkaz ke stažení naleznete ->>ZDE<<-
Návod jak hrát SW karetní hru přes program OCTGN naleznete >>ZDE<<

Instalace Star Wars LCG
Instalaci samotné SW hry provedete v programu OCTGN následovně:
1. zapnete program OCGN a přihlásíte se
2. jdete do záložky "Game Manager" a kliknete na "Add Feed"
3. pod políčko "Name" napíšete cokoli (například "OCTGN") a do políčka URL zadáte: "https://www.myget.org/f/octgngamedirectory"
4. kliknete na OK a máte skoro hotovo
5. v novém seznamu her, který se vám vytvořil s názvem, který jste zadali pod políčko "Name" (např. "OCTGN"), si najdete hru Star Wars - The Card Games a kliknete na "Install"
6. hra je nyní nainstalovaná - pokud chcete přidat obrázky karet doporučuji stáhnout >>zde<< a poté v tom samém okně, kde jste provedli krok "5" kliknete na "Add Image Pack" a nahrajete si tam příslušné balíčky karet (všechny karty kromě CORE setu jsou Censured - což znamená, že mají rozmazaný text - po 6 měsících od vydání balíčku od FFG se převádějí karty z Censured na Uncensured)

Přihláška
Přihlásit se může kdokoliv - čím více nás bude, tím lépe. Vstup je samozřejmě zdarma. 
Jak se přihlásit? Jednoduše - zašlete email v jakékoliv podobě na olikssen@me.com s informací, že se chcete zúčastnit turnaje a Váš nick, přes který hrajete na OCTGN. Uzavírka přihlášek je stanovena do středy 3. 7. 2013 do půlnoci. Během následujícího dne by se měly vylosovat dvojice pro první kolo a v pátek 5. 7. 2013 bychom mohli začít hrát. Vše bude aktualizováno zde na webu, proto ho doporučujeme průběžně sledovat. Kdyby se nás náhodou nesešlo dost, pravděpodobně uzavírku přihlášek prodloužíme.

Turnajový systém
1. Herní kola budou probíhat podle klasických turnajových pravidel, které vydalo FFG.
2. V jednom kole odehraje každý hráč dvě hry - za světlou a temnou stranu - je tedy potřeba mít dva balíčky.
3. Počet kol a další vyhodnocení "pavouka" bude promyšleno a zveřejněno ještě před zahájením turnaje a bude záležet na počtu přihlášených hráčů.
4. Balíčky Vám bohužel nikdo online hlídat nemůže a proto je mezi koly můžete libovolně střídat. Povoleny budou všechny karty, které budou v danou dobu v programu OCTGN k dispozici.
5. Rozlosování jednotlivých kol a vedení tabulky bude probíhat prostřednictvím webové stránky Challonge.com.

Přerušená hra
Je to sice nepříjemné, ale stát se to může. Je otázkou, jak to řešit, a pokud někoho napadne nějaký jiný dobrý nápad, určitě ho napište. Prozatím se pád hry bude řešit takto:

1. Pokud hra spadla s číslem na Hvězdě smrti (dále jen "HS") na 7 a méně a zároveň světlá strana zničila pouze jeden nebo žádný objective - řešení: nová hra.
2. Pokud hra spadla s HS na 7 a méně a zároveň světlá strana zničila dva objectivy - řešení: světlá strana vítězí, ale nemá nárok na získání bonusového bodu při remíze světlých stran (jako výhra s počítadlem HS na 12).
3. Pokud hra spadla s HS mezi 8 a 11 a zároveň světlá strana zničila pouze jeden nebo žádný objective - řešení: temná strana vítězí, ale nemá nárok na získání bonusového bodu při remíze temných stran (jako výhra s žádným zničeným objectivem pro temnou stranu).
4. Pokud hra spadla s HS mezi 8 a 11 a zároveň světlá strana zničila dva objectivy - řešení: je to sice nepříjemné, ale pokud se oba hráči nedohodnou na tom, kdo měl k výhře blíže, musí se odehrát nová hra.

Pád hry by se měl vždycky zaznamenat "printscreenem" a oznámen ve výsledcích kola. Při častých pádech hry jednoho hráče bude hráč (bohužel) brán za podvodníka a vyřazen z turnaje. Doufám ale, že se tak nestane a vše bude probíhat v pořádku.

Doba herního kola
Na odehrání kola budou dány 2 dny (48 hodin). Pokud by tento termín někdo nestíhal, určitě o tom dejte vědět, všechno se dá řešit. Pokud však vědět nedáte, hra vám propadne a body získá soupeř. Přece jen nemůžeme čekat věčně

Výsledek kola
Výsledek kola by měl být zaslán opět na email olikssen@me.com okamžitě po jeho odehrání. Pro jistotu by výsledek měli zaslat oba hráči. Aby nenastaly nesrovnalosti, doporučuji dělat po každé hře "printscreen", ale doufám, že se žádné potíže nenaskytnou (natož nějací nepoctiví hráči - přece jen hrajeme hlavně pro zábavu). Do reportu nezapomeňte zaznamenat i přerušenou hru.

Vítěz
Z turnaje vzejde jeden vítěz, který bude vyhlášen zde na webu a bude zapsán do naší "Síně slávy".

Začínáme
Všechny přihlášky zaregistrovány a můžeme konečně začít! Přihlásilo se Vás šest (z toho ještě jeden není 100% potvrzen, tak doufám, že nás nezradí - pět by bylo málo) a turnaj bude probíhat následovně: Odehrají se 3 kola a poté bude TOP 4. O postupové pozice bude určitě boj a bude rozhodovat pouze malý rozdíl, ale doufám, že to nějak zvládneme a hlavně, že nás "Challonge" nezradí. Všichni hráči byli zapsáni do tabulky podle jejich OCTGN přezdívek (kromě Míša = Mischka). Průběžnou tabulku a rozpis dvojic můžete sledovat přimo na stránce challonge.com/1SWonline. Domlouvání her může probíhat jakkoli Vás napadne (např. přes Facebookovou stránku). Oficiálně to půjde přes emaily, které ještě dnes rozešlu všem zúčastněným.

Tabulka
1.      Oliverr                 11 b.
2.      leizeQ                  9 b.
3.      jedi_knight           8 b.
4.      baseguitarsson    4 b.
5.      Bajda                    4 b.
6.      Míša                     2 b.


První kolo
Start prvního kola oficiálně začíná již dnes 5. 7. 2013 (podle plánu) a skončit by mělo v neděli 7. 7. 2013. Konec prvního kola se posouvá do úterý 9. 7. 2013, kdy by mělo začít i kolo druhé.

Dvojice:
1. Bajda vs Oliverr
2. Mischka vs baseguitarsson
3. jedi_knight vs leizeQ

Druhé kolo
První kolo za námi a druhé právě začíná. Dvojice jsou stanoveny. a konec kola je naplánován na čtvrtek 11. 7. 2013 (pokud se nebude stíhat, tak se posune na pátek, ale to bych již rád započal třetí kolo). První kolo nás potkala "skutečná remíza", což se jen tak nestává. Konec druhého kola se nám prodlužuje do pondělí kvůli absenci jednoho hráče. Třetí kolo by teda mohlo začít v úterý 16. 7. 2013.

Dvojice:
1. leizeQ vs mischka
2. bajda vs jedi_knight
3. oliverr vs baseguitarsson

Třetí kolo
Druhé kolo konečně za námi a před námi je poslední možnost probojovat se do TOP 4! Dvojice jsou stanoveny a konec je ve čtvrtek 18. 7. 2013 (kdyby náhodou to někdo nestihl, tak se to prodlouží do pátku nebo déle, ale přes víkend by bylo fajn udělat první vyřazovací kolo). konec se nám posouvá kvůli technickým potížím až na pondělí 22. 7. 2013. První deluxe rozšíření Edge of Darkness je již dostupné na OCTGN, takže je možnost, že na vás někdo nějaký ten nový objective vytáhne. Censurované (se zamazaným textem) karty z Edge of Darkness do OCTGN programu naleznete ->zde<-. Konec třetího kola by měl proběhnout dnes - úterý 23. 7. 2013. Doufám, že se termín již více neprotáhne. A >>zde<< si můžete stáhnout Uncensurované karty všech sad do OCTGN!

Takže nekonečné třetí kolo pokračuje - jednoduší bude stanovit začátek vyřazovacích soubojů, které začnou v pátek 26. 7. 2013.

Dvojice:
1. leizeQ vs baseguitarsson
2. bajda vs mischka
3. oliverr vs jedi_knight

TOP 4
Třetí kolo je konečně za námi! První vyřazovací kolo by mohlo končit v něděli/pondělí, podle toho jak to dvojice stihnou odehrát. Jelikož nám mezitím FFG vydali nová Turnajová pravidla, informuji, že se turnaj dohrává ještě podle těch starých. Zde je postupující čtveřice (všem gratuluji):

Oliverr
leizeQ
Jedi_Knight
baseguitarsson

Dvojice
1. Oliverr vs baseguitarsson
2. leizeQ vs Jedi_Knight

Finále

Dvojice
Oliverr vs Jedi_Knight

Hodně štěstí

--------------------------------------------------------
Log
Update 1.1 - přidány odstavce "Přerušená hra" a "Výsledek kola"
Update 2.0 - přidány odstavce "Instalace Star Wars LCG", "Začínáme", "Tabulka" a "První kolo"
Update 2.1 - aktualizace odstavce "Program OCTGN"
Update 2.2 - aktualizace odstavce "První kolo"
Update 2.3 - aktualizace odstavce "Tabulka" a přidán odstavec "Druhé kolo"
Update 2.4 - aktualizace odstavce "Druhé kolo"
Update 2.5 - aktualizace odstavce "Tabulka" a přidán odstavec "Třetí kolo"
Update 2.6 - aktualizace odstavce "Třetí kolo"
Update 2.7 - aktualizace odstavce "Třetí kolo"
Update 2.8 - aktualizace odstavce "Třetí kolo"
Update 2.9 - aktualizace odstavce "Třetí kolo"
Update 3.0 -  aktualizace odstavce "Tabulka" a přidán odstavec "TOP 4"
Update 3.1 -  přidán odstavec "Finále"

2 komentáře: