10. dubna 2013

[Preview] Edge of Darkness - Poznejte Wookiee!

Týden po preview posledního Force Packu "Escape from Hoth" nám FFG servírují další preview. Tentokrát sady, která k nám dorazí mnohem dříve. "Edge of Darkness" je první deluxe rozšíření a zaměří se na mazané pašeráky a zlotřilé námezní lovce. Celkem dostaneme 22 objektivů a já doufám, že se konečně dočkáme rozmanitého deckbuildingu. A na co se můžeme těšit? Pojďme se na to společně podívat v následující novince.

"Enter the Wookiees", tak zní nadpis v článku od FFG. I neangličtinář ihned pozná, že se konečně dočkáme odhalení něčeho, co se bude týkat, pro fanoušky, známých a oblíbených Wookieeu a nutno podotknout, že je to velmi lákavé :)

Wookie Life Debt
Set s pořadovým číslem 69 se pyšní nejen "lákavou" číslovkou, ale také velmi, ale velmi dobrou schopností, která zní: "Každá Wookieeská jednotka, kterou ovládáte dostává schopnost Protect Character". To prakticky dělá z chrabrých Wookieeů Jedi Guardiany, které když zkombinujete s Obi-wanovými dušemi, tak vytvoříte téměř nesmrtelný deck.

Chewbacca
Konečně jsem se dočkal Žvejka! :) Strašně se těším, až se bude tyčit na bojovém poli stejně tak, jako se tyčí na povedeném obrázku. V případě, že bude obdařen i svou kuší, tak k vytrysknutí nemála kapek potu na soupeřově čele bude stačit pouhá jeho přítomnost na hracím poli. Za tři body dosteneme jednotku s třemi životy (bye bye Force Choku), dvě pistole a dvě možné bomby + schopnost: "Reakce: Po tom, co tato jednotka dostane zranění během Engagementu, udělí dvojnásobný počet zranění vybrané nepřátelské jednotce, která se účastní souboje."


Wookiee Warriror 2x
Wookieeský válečník je stejně jako Žvejk, obdařen třemi životy. Za dva stavební body, tak dostanete tvrdou jednotku, která v případě zranění navíc dostane pistol a bombu (v základu už jednu pistoli má). Když se vám povede mít na stole "domácí" objektiv, rázem se z válečníka stává Jedi Guardian, sice bez štítování, ale zato útočnější (aby ne, když je to válečník).




Let the Wookiee Win
Jediná karta událostí, která se v tomto setu nachází, ale zároveň velice silná. "Akce: Uděl jedno zranění své jednotce a poté uděl jedno zranění vybrané non-vehicle jednotce". Až mě z toho mrazí v zádech, jak se celý tento set a hlavně tato karta kombí s Hanovým objectiv setem.... :)





Poslední kartou v setu je stará známá Fate karta - Heat of Battle, která dává jasně najevo, že ačkoli schopnost objectivu je obranná, tak celá sada je zaměřená na ničení soupeřových jednotek.

2 komentáře:

  1. jen k prvnímu odstavci: nevěřil jsem tomu, ale podle mě je to už rozmanité a "variabilní" dost :-) Je to parádá! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. jo a jinak - parádní objective samozřejmě!

    OdpovědětVymazat